top of page

Hvordan ser 
den perfekte
krop ud?

Zoomer_edited.png

Evolutionen af den perfekte krop

Lige så længe mennesket har eksisteret, har det haft præferencer. Hvad end det har været for udseende, ideer, tro eller attitude, har vi foretrukket noget frem for noget andet. Der har altså altid været en form for fælles forståelse for, hvad der er bedst.

Selvom der altid har været præferencer, lader det dog til, at der i dag er et stort fokus på en særlig præference: nemlig den såkaldt perfekte krop.

Man tænker ikke altid over det, men reklamer og idoler influerer konstant vores syn på det perfekte ydre – måske mere end nogensinde før. Vores underbevidsthed præges af det herskende kropsideal, som har en stor indflydelse på, hvad vi ser som det perfekte.

Vi vil gerne inspirere folk til at have det godt med sig selv, lige meget hvordan de ser ud. Selvtillid er det mest sexede item, du kan tage på. Det er altid in, modsat kropsidealer som skifter fra periode til periode.

Vestens opfattelse af den perfekte krop har nemlig ændret sig gennem de sidste mange årtier, og her vil vi vise jer hvordan.

Hvordan så idealerne ud før?
 

Der er sket små forandringer i kropsidealerne gennem tiden.

  • I 50’erne var det den mere kurvede krop, der var eftertragtet.

  • I 60’erne var den slanke krop idealet.

  • I dag dyrkes særligt den stærke krop.

  • Kvinder skal gerne være muskuløse, men ikke så meget, at de bliver stærkere end mændene.

Vores fælles syn på den perfekte krop ændrer sig meget, og derfor bør du aldrig være bekymret for, om din figur er perfekt. Så hvorfor ikke rette ryggen og vise dine former frem på stolt vis, når du skal på stranden eller i svømmehallen næste gang?

 

Eller måske tage et par stramme jeans eller en tætsiddende kjole på, næste gang du skal til fest? Body shaming er so last year!

Nedenstående infografik viser, at forestillingen om den perfekte krop varierer fra årti til årti, så hvorfor ikke bare elske din krop, som den er?

 

Det perfekte er alligevel en konstrueret forestilling, som skifter konstant.

Zoomer_edited.png

Sådan ser vi rent faktisk ud i dag

Zoomer helt alm. kvindekroppe.jpg

Kvinder som vi rent faktisk ser ud under tøjet, som ung og nyudklækket student inden for alle former for anatomi, kan det godt være noget af en omvæltning at se helt almindelige nøgne kvindekroppe, ofte er der et godt stykke vej fra de kvinder, vi ser i reklamer og erotiske film til det spejlbillede, de fleste af os får øje på når vi smider tøjet.

Her på Zoomer

får du et realistisk

indblik i hvordan

vi ser ud til

hverdag og

ikke kun til fest

Mette O.

 

Zoomer logo6.png
bottom of page